Warmteopslag

Hoogwaardige geïsoleerde warmteopslag

Een warmtekamer is een stellingcontainer of inloopkluis waar stoffen, verwarmd of gekoeld, op constante temperatuur worden opgeslagen. Een warmtekamer kan ook worden gebruikt om grondstoffen op te warmen ten behoeve van het productieproces. Warmtekamers worden bij Kok Milieu gebouwd voor binnen of buiten plaatsing en in iedere gewenste afmeting.

Warmtebron
De toe te passen warmtebron wordt aangepast aan uw bedrijf; Elektriciteit is de meest voorkomende energiebron voor verwarming. Voor lagere temperaturen worden ribbenbuiskachels ingezet en voor hogere temperaturen zijn ventilatorkachels zeer geschikt. Indien uw bedrijf beschikt over stoom kan een warmtewisselaar op basis van stoom (steamheater) een goede oplossing zijn. Het zelfde principe kan toegepast worden indien er koelolie aanwezig is. Tenslotte kan een warmtekamer worden aangesloten op de in het bedrijf aanwezige CV installatie.

Indien een warmtekamer tevens aan de PGS 15 richtlijn moet voldoen worden alle installaties uiteraard ATEX (Ex) uitgevoerd.

Extra opties
Bij maatwerk horen uiteraard talloze opties zoals ventilatie, verlichting, roostervloeren en temperatuurregelingen al dan niet in een ATEX (Ex) uitvoering.

Vul vrijblijvend onderstaand formulier in of bekijk onze andere opslagsystemen en maatwerk:

Foto's

Opslagsystemen

Welk opslagsysteem zoekt u?